Meni bi ova salata bila idealna večera
Sastojci:
1/2 glavice svežeg kupusa
1 manji karfiol
1 struk praziluka
250 g šampinjona
2-3 češnja belog luka
1 čajna kašičica kima u zrnu
4 kašike sirćeta od belog vina
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
1. Kupus sitno narezati i malo izgnječiti rukom, dodati so, biber, kim ( ja kim ne volim i ne stavljam ga) i ostaviti da odstoji oko 2 sata. Šampinjone očistiti, sitno iseckati i malo propržiti na jednoj kašiki ulja i ostaviti da se ohlade.
2. Karfiol očistiti, odvojiti cvetice i blanširati 5-6 minuta u kipućoj slanoj vodi, blanširani karfiol ispirati hladnom vodom,dobro ocediti i staviti u frižider da stoji oko 2 sata. Praziluk iseckati i izgnječiti rukom, pomešati sve sastojke, dodati mešavinu ulja, sirćeta, i soka od limuna, sve promešati i do služenja staviti u frižider.
3. Poslužiti je kao prilog,dobro ohlađenu.
4. Autor originalnog recepta je KopiR sa Serbian Cafea
Prijatno!!!!
Sastojci:
1/2 glavice svežeg kupusa
1 manji karfiol
1 struk praziluka
250 g šampinjona
2-3 češnja belog luka
1 čajna kašičica kima u zrnu
4 kašike sirćeta od belog vina
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
1. Kupus sitno narezati i malo izgnječiti rukom, dodati so, biber, kim ( ja kim ne volim i ne stavljam ga) i ostaviti da odstoji oko 2 sata. Šampinjone očistiti, sitno iseckati i malo propržiti na jednoj kašiki ulja i ostaviti da se ohlade.
2. Karfiol očistiti, odvojiti cvetice i blanširati 5-6 minuta u kipućoj slanoj vodi, blanširani karfiol ispirati hladnom vodom,dobro ocediti i staviti u frižider da stoji oko 2 sata. Praziluk iseckati i izgnječiti rukom, pomešati sve sastojke, dodati mešavinu ulja, sirćeta, i soka od limuna, sve promešati i do služenja staviti u frižider.
3. Poslužiti je kao prilog,dobro ohlađenu.
4. Autor originalnog recepta je KopiR sa Serbian Cafea
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар