понедељак, 15. октобар 2012.

Salata od kupusa i karfiola

Meni bi ova salata bila idealna večera



Sastojci:

1/2 glavice svežeg kupusa
1 manji karfiol
1 struk praziluka
250 g šampinjona
2-3 češnja belog luka
1 čajna kašičica kima u zrnu
4 kašike sirćeta od belog vina
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
so i biber po ukusu

Priprema:

1.  Kupus sitno narezati i malo izgnječiti rukom, dodati so, biber, kim ( ja kim ne volim i ne stavljam ga) i ostaviti da odstoji oko 2 sata. Šampinjone očistiti, sitno iseckati i malo propržiti na jednoj kašiki ulja i ostaviti da se ohlade.

2.  Karfiol očistiti, odvojiti cvetice i blanširati 5-6 minuta u kipućoj slanoj vodi, blanširani karfiol ispirati hladnom vodom,dobro ocediti i staviti u frižider da stoji oko 2 sata. Praziluk iseckati i izgnječiti rukom, pomešati sve sastojke, dodati mešavinu ulja, sirćeta, i soka od limuna, sve promešati i do služenja staviti u frižider.

3.  Poslužiti je kao prilog,dobro ohlađenu.

4.  Autor originalnog recepta je KopiR sa Serbian Cafea

    Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар