понедељак, 15. октобар 2012.

Ražnjići sa šampinjonima i slaninom




Sastojci:

30 manjih šampinjona
15 tankih šnita slanine,možete koristiti i pileću ili ćureću slaninu
150 g gaude ili ajdamera
po ukusu bibera
1 kašika ili po ukusu sitno seckanog peršuna

Priprema:

1.  Sampinjonima skinuti kožicu sa mokrim kuhinjskim papirom.
2.  Izvaditi im drškice,pa ih iseckati sasvim sitno.
3.  Peršun oprati pa ga sitno iseckati, sir narendati pa sve ovo pomešati zajedno. Dodati bibera,promešati.
4.  Šampinjonima pažljivo odrezati po malo okolo gde im je bila drškica,iseckati i to pa sjediniti sa smesom od sira.



5.  Ovom smesom napuniti šampinjone.Dva šampinjona sastaviti zajedno, pa ih obmotati sa tankom šnitom slanine.



6.  Moj šampinjoni su bili veliki pa sam stavljala po jedan na štapić za roštilj, ako su manji, stavljati po dva ili tri.



7.  Leti ih peći na roštilju, a zimi, kao ja, u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C dok vam slanina fino ne porumeni i bude hrskava.



8.  Poslužiti kao predjelo ili dodatak uz roštilj




            Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар