понедељак, 15. октобар 2012.

Pita ( kiš ) od sira i spanaća

Idealna pitica za vaše društvo i vas


   
 Sastojci za testo:

200 g brašna
110 g hladnog putera
2 jaja
so
3 kašike ledene vode

    Sastojci za nadev:

300 g očišćenog spanaća
150 g crnog luka
200 g brie sira
1 jaje
150 g kisele pavlake
40 g narendanog parmezana
40 g putera
soli i bibera po ukusu

    Priprema:

1.  Staviti brašno i so u multipraktik,dodati hladan puter isečen na kockice i sve to izmiksati u zrnastu smesu.Dodati jaja i ledenu vodu i miksati samo dotle dok se ne sjedini sve u kuglu.

2.  Isipati na radnu površinu i ako je testo lepljivo dodati vrlo malo brašna i oblikovati u kuglu koju ćete zaviti i ostaviti u frižider,da odstoji najmanje pola sata.

3.  Ohlađeno testo razvaljati oklagijom na radnu površinu, koju ste posuli sa brašnom dovoljno da ima za kalup prečnika 22cm.Oklagijom preneti testo u kalup, koji ste prethodno,podmazali puterom i posuli brašnom.

4.  Testo utisnuti u kalup, na papir za pečenje u sredini testa, staviti pasulj ili pirinač i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C,zatim maknuti pasulj ili pirinač i peći još 5 minuta.



5.  Polupečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti na stranu.

6.  Sada pripremiti nadev.

7.  U veći i dublji tiganj staviti 40 g putera,dodati sitno iseckan luk i propržiti ga vrlo kratko, dodati očišćen
spanać te ga izdinstajte zajedno sa lukom, dok voda ne ispari.

8.  Izdinstani spanać sa lukom staviti na testo,preko testa stavite brie sir, koji ste narezali na tanje listiće.



9.  Umutiti jaje sa pavlakom,posoliti i pobiberiti po ukusu i preliti preko sira.Preko te smese narendati parmezan sir.



10.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C dvadeset minuta.

11.  Pitu poslužiti toplu i po želji posuti sa seckanim peršunom ( ja nisam, u kuću su ušli još sa vrata vičući,mama gladni smo).



Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар