Idealno predjelo za vaše goste i vas ili za finu večeru sa vašom porodicom.
Sastojci za kore:
2 x 300 g rendanih tikvica
2 x po 3 jaja
2 x po 3 kašike brašna
2 x 1 kašika sitno seckanog peršuna
Sastojci za fil:
600 g kisele pavlake
4 čena pasiranog belog luka
250 g suhomesnatog po izboru ( salama, šunka, parizer )
2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
U dve činije narendati po 300 g tikvica,posoliti ih i ostaviti da puste vodu.
U zdelu za mućenje mikserom umutiti jaja dok ne dobijete gustu i penastu smesu,dodati 3 kašike brašna i sve to umutite zajedno, dodati dobro isceđene tikvice i peršun i spatulom dobro sjediniti.
Pleh, veličine 38cm X 24cm,ili sličnih veličina,postavite papirom za pečenje i sipati smesu na papir,sve fino poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz plaha, pažljivo odlepiti papir i ostaviti da se ohladi.
Dok se ta kora hladi mutiti drugu koru, na potpuno isti način kao prvu i dok pečete drugu koru napraviti fil za tortu.
Fil:
U veću zdelu sipati kiselu pavlaku, pasirani beli luk,sitno seckan peršun i sitno seckano suhomesnato, sve to dobro sjediniti.
Pečene i ohlađene kore prerezati po dužini na 3 dela ( ja ih ohlađene stavim jednu na drugu i presečem ih na 3 dela ).
Na tacnu, iz koje ćete poslužiti, staviti jednu lentu i premazati je filom, staviti drugu lentu te i nju premazati filom i tako svaku sledeću.Ostaviti malo fila da premažete preko zadnje lente.
Po ukusu ukrasiti rendanim parmezanom, mozzarellom ili nekim tvrđim sirom.
Ostaviti preko noći u frižider da se ukusi sjedine a po želji možete je i odmah poslužiti.
Prijatno i uživajte u njoj.
Originalni recept je odavde
Нема коментара:
Постави коментар