четвртак, 18. октобар 2012.

Torta od rendanih tikvica i kisele pavlake


Idealno predjelo za vaše goste i vas ili za finu večeru sa  vašom porodicom.

    Sastojci za kore:

2 x 300 g rendanih tikvica
2 x po 3 jaja
2 x po 3 kašike brašna
2 x 1 kašika sitno seckanog peršuna

    Sastojci za fil:

600 g kisele pavlake
4 čena pasiranog belog luka
250 g suhomesnatog po izboru ( salama, šunka, parizer )
2 kašike seckanog peršuna

    Priprema:

U dve činije narendati po 300 g  tikvica,posoliti ih i ostaviti da puste vodu.
U zdelu za mućenje mikserom umutiti jaja dok ne dobijete gustu i penastu smesu,dodati 3 kašike brašna i sve to umutite zajedno, dodati dobro isceđene tikvice i peršun i spatulom dobro sjediniti.

Pleh, veličine 38cm X 24cm,ili sličnih veličina,postavite papirom za pečenje i sipati smesu na papir,sve fino poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta.

Pečenu koru izvaditi iz plaha, pažljivo odlepiti papir i ostaviti da se ohladi.

Dok se ta kora hladi mutiti drugu koru, na potpuno isti način kao prvu i dok pečete drugu koru napraviti fil za tortu.

    Fil:

U veću zdelu sipati kiselu pavlaku, pasirani beli luk,sitno seckan peršun i sitno seckano suhomesnato, sve to dobro sjediniti.

Pečene i ohlađene kore prerezati po dužini na 3 dela ( ja ih ohlađene stavim jednu na drugu i presečem ih na 3 dela ).

Na tacnu, iz koje ćete poslužiti, staviti jednu lentu i premazati je filom, staviti drugu lentu te i nju premazati filom i tako svaku sledeću.Ostaviti malo fila da premažete preko zadnje lente.



 Po ukusu ukrasiti rendanim parmezanom, mozzarellom ili nekim tvrđim sirom.
 Ostaviti preko noći u frižider da se ukusi sjedine a po želji možete je i odmah poslužiti.



Prijatno i uživajte u njoj.

Originalni recept je odavde

Нема коментара:

Постави коментар