Sastojci:
cup = 250 ml
8 šolja očišćenih zrelih krušaka, viljamovke
2 kašičice limunove korice, sitno narendane
125 ml svežeg limunovog soka
3 šolje šećera
1 šolja meda
2 kašičice seckanih ruzmarinovih listića
Priprema:
U veću šerpu, staviti očišćene, i na kocke nasečene kruške.
Dodati im naribanu koricu i sok od limuna, sećer i med.
Pustiti da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajuci da se šećer otopi.
Smanjiti temperaturu, dodati naseckani ruzmarin pa krčkati 25 do 28 minuta, mešajući češće, 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava pa da vam ne izgori.
Skuvani džem sipati u čiste sterilizovane i vruće tegle.
Okolo tegli očistiti od džema, zatvoriti ih, pa ih vruće staviti u šerpu u kojoj je vruća voda, pustiti da provri, pa ih kuvati 10 minuta, ali počnite da brojite vreme, kada voda provri.
Pasterizovane tegle sa džemom staviti na žicu i ostaviti da se ohladi.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар