Ovaj poznati madjarski specijalitet svi volimo i rado ga spremamo,
danas je serviran na malo drugačiji, možda i neobičan način. Još jedan
recept, u nizu mojih, brzih ručkova
Sastojci:
4 veća kr
ompira
4 zabatka,očišćena od kostiju i koze i isecenih na komadice
2 kašike brašna
2 kasicice mlevene crvene paprike
3/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica putera
1 srednja glavica crnog luka,sitno iseckanog
225 g isecenih šampinjona na listiće
3 čena belog luka
125 ml pilećeg temeljca
65 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
2 kašike sveže seckanog peršuna
Priprema:
1. Krompir možete ispeći na najačoj temperaturi u mikrotalasnoj pećnici. Oprati krompir, osušiti, izbosti viljuškom i staviti na kuhinjski papir, peći 8 minuta i onda okrenuti krompir i peći još 8 minuta. Ostaviti da odstoji 5 minuta.Ili ga ispeći na klasičan način u rerni, kao što sam ja. ( Ne volim da koristim mikrotalasnu pećmicu ).
2. U većoj plastičnoj kesi staviti piletinu, brašno, mlevenu papriku.biber i so i dobro protresti da se sva piletina izmeša dobro sa začinima.
3. Otopiti puter u veći tiganj na osrednjoj temperaturi, dodaj piletinu, luka, šampinjone i beli luk, pržiti 5 minuta, dodati pileći temeljac ili vodu, pustiti da provri i kuvati još 10 minuta ili dok piletina nije gotova a sos zgusnut, i češće mešati.
4. Pomeriti sa šporeta i dodati kiselu pavlaku i promešati.
5. Sa viljuškom otvoriti krompir, pa malo protresti unutrašnjost sa viljuškom i sipati preko paprikaš deleći izmedju 4 krompira.
6. Poslužiti za salatom po vašem izboru.
7. Recept je sa nekog od mnogobrojnih blogova, ja se ne sećam sa čijeg je, ako je vaš,stavite link, rado ću to dodati u receptu.
Prijatno!!!
Sastojci:
4 veća kr
ompira
4 zabatka,očišćena od kostiju i koze i isecenih na komadice
2 kašike brašna
2 kasicice mlevene crvene paprike
3/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica putera
1 srednja glavica crnog luka,sitno iseckanog
225 g isecenih šampinjona na listiće
3 čena belog luka
125 ml pilećeg temeljca
65 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
2 kašike sveže seckanog peršuna
Priprema:
1. Krompir možete ispeći na najačoj temperaturi u mikrotalasnoj pećnici. Oprati krompir, osušiti, izbosti viljuškom i staviti na kuhinjski papir, peći 8 minuta i onda okrenuti krompir i peći još 8 minuta. Ostaviti da odstoji 5 minuta.Ili ga ispeći na klasičan način u rerni, kao što sam ja. ( Ne volim da koristim mikrotalasnu pećmicu ).
2. U većoj plastičnoj kesi staviti piletinu, brašno, mlevenu papriku.biber i so i dobro protresti da se sva piletina izmeša dobro sa začinima.
3. Otopiti puter u veći tiganj na osrednjoj temperaturi, dodaj piletinu, luka, šampinjone i beli luk, pržiti 5 minuta, dodati pileći temeljac ili vodu, pustiti da provri i kuvati još 10 minuta ili dok piletina nije gotova a sos zgusnut, i češće mešati.
4. Pomeriti sa šporeta i dodati kiselu pavlaku i promešati.
5. Sa viljuškom otvoriti krompir, pa malo protresti unutrašnjost sa viljuškom i sipati preko paprikaš deleći izmedju 4 krompira.
6. Poslužiti za salatom po vašem izboru.
7. Recept je sa nekog od mnogobrojnih blogova, ja se ne sećam sa čijeg je, ako je vaš,stavite link, rado ću to dodati u receptu.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар