Otkrila sam još jedan odličan recept za vanilice.
Sastojci:
90 g krem sira (Philadelphia,ABC)
120 g putera
60 g prah šećera
190 g brašna
džem za filovanje
Priprema:
Sastojci:
90 g krem sira (Philadelphia,ABC)
120 g putera
60 g prah šećera
190 g brašna
džem za filovanje
Priprema:
1. Puter i krem sira,sobne temperature,sa prah šečerom umutiti u penastu smesu.
2. Dodati brašno,malo promešati i izvrnuti sve na radnu površinu i sve dobro umesiti dok ne dobijete fino glatko testo.
3. Po želji možete dodati i malo ribane korice limuna ili pomorandže, ili esenciju vanile, ja nisam.
2. Dodati brašno,malo promešati i izvrnuti sve na radnu površinu i sve dobro umesiti dok ne dobijete fino glatko testo.
3. Po želji možete dodati i malo ribane korice limuna ili pomorandže, ili esenciju vanile, ja nisam.
4. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjiti testo i modlicom vaditi vanilice.
5. Po želji, od ovog testa možete praviti i male sitne kiflice,testo rastanjiti u manji krug iseći na 8 delova,staviti vrlo malo džema i uvijati male kiflice,koje su samo jedan zalogaj.
5. Po želji, od ovog testa možete praviti i male sitne kiflice,testo rastanjiti u manji krug iseći na 8 delova,staviti vrlo malo džema i uvijati male kiflice,koje su samo jedan zalogaj.
Нема коментара:
Постави коментар