недеља, 14. октобар 2012.

Prhke vanilice

Otkrila sam još jedan odličan recept za vanilice.



Sastojci:

90 g krem sira (Philadelphia,ABC)
120 g putera
60 g prah šećera
190 g brašna
džem za filovanje

Priprema:

1.  Puter i krem sira,sobne temperature,sa prah šečerom umutiti u penastu smesu.
2.  Dodati brašno,malo promešati i izvrnuti sve na radnu površinu i sve dobro umesiti dok ne dobijete fino glatko testo.
3.  Po želji možete dodati i malo ribane korice limuna ili pomorandže, ili esenciju vanile, ja nisam.
4.  Na blago pobrašnjenoj radnoj  površini, rastanjiti testo i modlicom vaditi vanilice.
5.  Po želji, od ovog testa možete praviti i male sitne kiflice,testo rastanjiti u manji krug iseći na 8 delova,staviti vrlo malo džema i uvijati male kiflice,koje su samo jedan zalogaj.
6.  Rernu zagrejati na 180*C i peći kiflice ili vanilice 15 minuta, ili dok vam vrlo blago ne porumene.
7.  Ohlađene  kiflice posuti prah šećerom a vanilice filovati džemom i posuti prah šećerom.


    
     Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар