Nisam dugo izdržala, posale odmora, da se ne vratim u kuhinju.
1 dl mleka
40 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
120 g kačkavalja
120 g mesnate slanine
400 g mekog belog brašna
1 dl ulja
200 g integralnog brašna
1 dl vode
so
1 belance
kim
40 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
120 g kačkavalja
120 g mesnate slanine
400 g mekog belog brašna
1 dl ulja
200 g integralnog brašna
1 dl vode
so
1 belance
kim
Priprema:
1. Zagrejati mleko i dodati kvasac, kašičicu šećera
i kašiku brašna, sve to sjediniti,da nema grudvica i ostaviti na toplom
da nadođe.
2. Kačkavalj narendati na krupno rende a slaninicu sitno iseckati i propržiti na sasvim malo ulja,ocediti i ostaviti na papir da upije višak masnoće.
2. Kačkavalj narendati na krupno rende a slaninicu sitno iseckati i propržiti na sasvim malo ulja,ocediti i ostaviti na papir da upije višak masnoće.
3. U jednoj zdeli pomešati oba brašna ( ja sam
koristila 400 g brašna za hleb, 100 g brašna od celog pšeničnog zrna i
100 g raženog brašna ) i polovinu tog brašna sipati u zdelu u kojoj ćete
mesiti,dodati soli po ukusu,nadošli kvasac,mlaku vodu i ulje i dodati
narendani kačkavalj i oceđenu slaninicu i dodavati po malo onu drugu
polovinu brašna i ručno mesiti dok vam se testo ne odvoji od prstiju.(
ja sam stavila i žumanac,da ga ne bih bacila )
4. Umešene testo pokriti i ostaviti na toplim da nadođe.
5. Meni je otišlo samo 450 g brašna a u receptu piše da je potrebno 600g, možda zbog mešavine svih ovih brašna.
4. Umešene testo pokriti i ostaviti na toplim da nadođe.
5. Meni je otišlo samo 450 g brašna a u receptu piše da je potrebno 600g, možda zbog mešavine svih ovih brašna.
6. Oklagijom testo istanjiti na 1cm debljine ( moje su malo deblje ) i modlicom vaditi pogačice.
7. Pogačice zaseći unakrsno,premazati sa belancetom i posuti sa kimom.
8. Složiti ih na pleh postavljen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta ili dok vam fino ne porumene.
9. Pogačice su spolja hrskave a iznutra meke, i ove se ne listaju kao pogačice sa čvarcima, jer testo nije presavijano niti premazivano.
7. Pogačice zaseći unakrsno,premazati sa belancetom i posuti sa kimom.
8. Složiti ih na pleh postavljen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta ili dok vam fino ne porumene.
9. Pogačice su spolja hrskave a iznutra meke, i ove se ne listaju kao pogačice sa čvarcima, jer testo nije presavijano niti premazivano.
Нема коментара:
Постави коментар