субота, 13. октобар 2012.

Pogačice sa sirom i slaninom

Nisam dugo izdržala, posale odmora, da se ne vratim u kuhinju.

Sastojci:
    1 dl mleka
40 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
120 g kačkavalja
120 g mesnate slanine
400 g mekog belog brašna
1 dl ulja
200 g integralnog brašna
1 dl vode
so
1 belance
kim
Priprema:
1.  Zagrejati mleko i dodati kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, sve to sjediniti,da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2.  Kačkavalj narendati na krupno rende a slaninicu sitno iseckati i propržiti na sasvim malo ulja,ocediti i ostaviti na papir da upije višak masnoće.
3.  U jednoj zdeli pomešati oba brašna ( ja sam koristila 400 g brašna za hleb, 100 g brašna od celog pšeničnog zrna i 100 g raženog brašna ) i polovinu tog brašna sipati u zdelu u kojoj ćete mesiti,dodati soli po ukusu,nadošli kvasac,mlaku vodu i ulje i dodati narendani kačkavalj i oceđenu slaninicu i dodavati po malo onu drugu polovinu brašna i ručno mesiti dok vam se testo ne odvoji od prstiju.( ja sam stavila i žumanac,da ga ne bih bacila )
4.  Umešene testo pokriti i ostaviti na toplim da nadođe.
5.  Meni je otišlo samo 450 g brašna a u receptu piše da je potrebno 600g, možda zbog mešavine svih ovih brašna.
6.  Oklagijom testo istanjiti na 1cm debljine ( moje su malo deblje ) i modlicom vaditi pogačice.
7.  Pogačice zaseći unakrsno,premazati sa belancetom i posuti sa kimom.
8.  Složiti ih na pleh postavljen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta ili dok vam fino ne porumene.
9.  Pogačice su spolja hrskave a iznutra meke, i ove se ne listaju kao pogačice sa čvarcima, jer testo nije presavijano niti premazivano.
10.  Poslužiti kao grickalicu uz pivo ili neki sokić.

   
       Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар