Ova tortica od palačinaka je puna ukusa…jabuka sa cimetom i suvim groždjem, prelivena karamel kremom sa ukusom anisa.
Punjenje za palačinke :
50 ml putera/margarina
150 ml žuto suvo grozdje
1/2 kašičice cimeta
6 jabuka,bake Smith (Granny Smith)
60 ml napakovanog braon šećera
12 palačinki
Karamel krema sa ukusom anisa:
150 ml napakovanog braon šećera
150 ml tečne pavlake
125 ml putera/margarina
1 zvezda anisa
1 kašika brendija (ne mora)
Priprema:
1. U veći tiganj, na osrednjoj temperaturi staviti puter, cimet i suvo groždje i mešati dok se puter otopi, dodati jabuke sa šećerom, promešati i pržiti oko 5 minuta, povremeno, pažljivo promešati, ili dok jabuke malo ne omekšaju.
2. Staviti jednu palačinku na veću okruglu tacnu, fil podeliti na 11 delova i svaki deo premazati / pobacati po palačinki, onda sledeću palačinku pa fil i tako do 12-te palačinke, znači zadnju palačinku ne premazujemo filom.
3. Prekriti prozirnom folijom, stavite preko opet jedan tanjir i na tanjir staviti nešto teško oko 400 g (najbolje neku konzervu).
4. Ohladiti preko noći.
Karamel krem:
1. U šerpicu staviti tečnu pavlaku, šećer, puter, zvezdicu anisa i brendi, zagrejati i mešati na osrednjoj temperaturi, dok se puter i šećer ne otope, pustiti da provri i kuvati oko 5 minuta, ne mešajući dok se malo ne zgusne.
2. Dobićete oko 300 ml kreme, izvadite zvezdu anisa i bacite je. Preliti palačinke-tortu sa pola smese, ostavite da odstoji.
3. Kada ste spremni da poslužite tortu, sa reckavim nožem isecite tortu, zagrejte ostatak kreme i prelite preko svakog parčeta torte.
4. Ovu tortu najbolje napravite dan ranije
Prijatno!!!!
Punjenje za palačinke :
50 ml putera/margarina
150 ml žuto suvo grozdje
1/2 kašičice cimeta
6 jabuka,bake Smith (Granny Smith)
60 ml napakovanog braon šećera
12 palačinki
Karamel krema sa ukusom anisa:
150 ml napakovanog braon šećera
150 ml tečne pavlake
125 ml putera/margarina
1 zvezda anisa
1 kašika brendija (ne mora)
Priprema:
1. U veći tiganj, na osrednjoj temperaturi staviti puter, cimet i suvo groždje i mešati dok se puter otopi, dodati jabuke sa šećerom, promešati i pržiti oko 5 minuta, povremeno, pažljivo promešati, ili dok jabuke malo ne omekšaju.
2. Staviti jednu palačinku na veću okruglu tacnu, fil podeliti na 11 delova i svaki deo premazati / pobacati po palačinki, onda sledeću palačinku pa fil i tako do 12-te palačinke, znači zadnju palačinku ne premazujemo filom.
3. Prekriti prozirnom folijom, stavite preko opet jedan tanjir i na tanjir staviti nešto teško oko 400 g (najbolje neku konzervu).
4. Ohladiti preko noći.
Karamel krem:
1. U šerpicu staviti tečnu pavlaku, šećer, puter, zvezdicu anisa i brendi, zagrejati i mešati na osrednjoj temperaturi, dok se puter i šećer ne otope, pustiti da provri i kuvati oko 5 minuta, ne mešajući dok se malo ne zgusne.
2. Dobićete oko 300 ml kreme, izvadite zvezdu anisa i bacite je. Preliti palačinke-tortu sa pola smese, ostavite da odstoji.
3. Kada ste spremni da poslužite tortu, sa reckavim nožem isecite tortu, zagrejte ostatak kreme i prelite preko svakog parčeta torte.
4. Ovu tortu najbolje napravite dan ranije
Prijatno!!!!
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар